Guide: Het perfecte paar

Guide: PERFECT PAAR Alles is leuker als je het samen met iemand kunt delen. Ervaringen, verhalen en lekker eten. Dat geldt eigenlijk ook voor posters, die kunnen namelijk iets unieks brengen wanneer er een goede match is. Zit je ook te twijfelen en weet je ook even niet welke posters het beste bij elkaar passen? Dan ben je zeker niet de enige. Het is namelijk moeilijk om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij zes richtlijnen opgesteld die jouw kunnen helpen bij je zoektocht naar het perfecte paar.

50 x 70 cm VESPA en 50 x 70 cm VW KEVER

1) Kies de kleuren die terugkomen

Als je op zoek bent naar een poster, kies dan een poster met één of meerdere dezelfde nuancen. Op onze Kever en Vespa posters kun je dezelfde kleuren terug zien komen. Dit paar is één van de meest populaire paren in onze webshop. Je zou ook kunnen letten of je posters kunt vinden met dezelfde achtergrond, zoals bijvoorbeeld de Bergen de Brug en Bergen Ulriken posters, die beide een blauwe achtergrond hebben.

Vissevasse norge plakat bergen bryggen bergen ulriksbanen50 x 70 cm Bergen de Brug en 50 x 70 cm BERGEN - Ulriken

2) Zorg voor een harmonie tussen de kleuren

Nu we het toch over kleuren hebben, is het altijd een goed idee om posters uit te zoeken die met hun kleuren bij elkaar passen. Hetzelfde als Yin en Yang.

Een goed voorbeeld hiervan is de Aarhus Aros poster die heeft een rode achtergrond en onze Aarhus Stadhuis poster heeft een groene achtergrond. Als je deze 2 posters bij elkaar zet of naast elkaar hangt, zul je zien dat deze kleuren uitstekend bij elkaar passen en aanvullen. Twijfel je over welke kleuren het beste bij elkaar passen? Ga dan snel naar onze kleurenpalet, deze kan je helpen met je kleurkeuze.

Vissevasse aros plalat Aarhus plakat 50 X 70 cm AARHUS - Aros en 50 x 70 cm AARHUS - Stadhuis

3) Het tegenovergestelde trekt aan

Misschien klinkt dit raar, maar contrasten passen vaak goed bij elkaar. Net zoals we dat kennen in het echte leven ;). Het kan donker en licht zijn of rauw en zacht of misschien iets heel anders. Een goed voorbeeld zijn de Vee Speers posters Thirteen untitled #6 en ViSSEVASSE: Make It Happen - Blue.

Vee Speers Thirteen Untitled #650 x 70 cm Thirteen untitled #6 en 50 x 70 cm Make It Happen - Blue 

4) Speel met formaten en perspectieven

Creëer een leuk effect door 2 posters niet precies naast elkaar te hangen, maar op verschillende hoogtes. Dit geldt ook voor posters met verschillende formaten. Hang bijvoorbeeld een kleine en een grote poster naast elkaar of hang de ene poster iets hoger op dan de andere.

Vissevasse Berlin London plakat30 x 40 cm LONDON - EYE en 50 x 70 cm BERLIN TV Toren

5)  Laat de motieven een verhaal vertellen. 

Ga op zoek naar een poster die iets voor jou betekent en waarbij je goede herinneringen hebt. De motieven kunnen bij elkaar passen, zoals onze DENEMARKEN Mole en DENEMARKEN Boerderij poster. Je kunt ook motieven proberen te vinden die in elkaars verlengde liggen zoals bijvoorbeeld onze 2CV Citroën en VW Kever die hun eigen kant op rijden. Misschien treffen ze elkaar op een punt? Misschien is de ene onderweg naar huis de andere op reis? Dat weet je zelf het beste.

Vissevasse møllen bondehuset plakat50 x 70 cm DENEMARKEN - Molen en 50 x 70 cm DENEMARKEN Boerderij

6) Dit waren een aantal richtlijnen die je hopelijk zou kunnen gebruiken. Maar onthoud, soms is het gewoon ook puur toeval dat twee posters mooi naast elkaar hangen en bij elkaar passen. Zelfs als je eigenlijk niet precies weet waarom. Het ziet er gewoon mooi uit.

BEKIJK MEER VOORBEELDEN VAN PERFECTE POSTER PAREN HIER >>>