Over de posters

De eerste stadsposter
Onze eerste poster, de Langebro poster, werd ontworpen in februari 2013. De poster zette de toon voor de komende collecties en is verweven met het DNA van ViSSEVASSE. Met zachte tinten in een stoer jasje, is de poster de grondlegger van de ViSSEVASSE posters.

Ontwerpen en formaten
In de webshop vind je een ruim aanbod aan ViSSEVASSE posters. De posters zijn verkrijgbaar in drie maten: 30x40 cm, 50x70 cm en 70x100 cm. Onze wenskaarten zijn verkrijgbaar in formaat A5.

Kwaliteit en druk
Wij vinden het heel belangrijk om goed voor onze planeet te zorgen en daarom proberen wij op ieder vlak onze uitstoot zo laag mogelijk te houden. Sinds begin 2018 drukken wij onze posters op FSC gecertificeerd papier. Het papier bevat een dun laagje coating wat de posters nog mooier maakt. De matte achtergrond van de poster is niet-reflecterend waardoor de kleuren zacht ogen. Ondanks het duurzame papier, raden wij aan om direct zonlicht te vermijden om vervaging van de kleuren te voorkomen. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van je poster! Al onze producten worden gedrukt op hoogwaardig materiaal. De posters zijn afgedrukt op 170 gram MultiArt Matt. Onze wenskaarten worden gedrukt op 350 gram Silk Matt. Je kunt onze producten dus met een schoon geweten en gerust hart kopen en tentoonstellen; het FSC-label verzekert dat er nooit meer bomen worden gekapt dan het bos nodig heeft om weer opnieuw te kunnen groeien.

Lijsten en plexiglas
Onze posters worden omlijst in een 2mm reflexvrij plexiglas van hoogstaande kwaliteit. Het grote voordeel hiervan is dat het daglicht en licht van lampen niet reflecteert op het plexiglas. Ook worden je posters beschermd tegen schadelijke UV-stralen. Plexiglas verliest haar kwaliteit bij sterke schoonmaakmiddelen. Daarom raden wij aan om je posters schoon te maken met een vochtige doek. Het plexiglas is een stuk sterker dan glas. Hierdoor kan je de posters gemakkelijk vervoeren tijdens een verhuizing.

Maar er ontbreken een aantal letters op de stadsposters?
Ja, dat heb je goed gezien! Wij hebben expres een paar letters weggelaten. Sommige plaatsnamen missen één of twee klinkers of hebben zelfs helemaal geen klinkers. BORNHOLM is op onze posters bijvoorbeeld BRNHLM en RANDERS hebben wij RANDRS van gemaakt. Wij doen dit als gimmick maar ook vanuit grafisch visueel oogpunt. De vuistregel is wel dat een woord leesbaar moet blijven. Daarom behouden sommige steden wel hun originele naam.

Welk ontwerp wil jij graag zien?
Staat jouw favoriete stad nog niet tussen onze posters? Stuur ons een berichtje op Facebook! Wij kijken naar iedere inzending en maken een selectie van onze favoriete steden. Samen met onze Facebook-fans, maken wij een keuze door middel van een poll. Hoe meer likes, hoe groter de kans dat jouw lievelingsstad wordt gekozen! -> Facebook Wensenlijst

Copyright
ViSSEVASSE heeft copyright op alle posters en producten in haar assortiment. De designs mogen niet gekopieerd worden. Bij misbruik zijn wij genoodzaakt om hier een melding van te maken.