Duurzaamheid

ONZE FILOSOFIE – kwaliteitsproducten die jaren mee kunnen
We leven in een wereld waar alles draait om duurzaamheid en waarin organisaties een mening moeten hebben over hoe zij de productie van producten op een zo duurzaam mogelijke manier doet. Een groot deel van onze filosofie is dat wij producten van hoge kwaliteit produceren, zodat je er jarenlang van kunt genieten. Wij willen ons ook graag focussen op kwaliteit versus kwantiteit. Eén van onze lievelingsproducten, EVERWRAP, is ook ontstaan uit deze filosofie. Wij gebruiken in Denemarken alleen al 825 ton aan inpakpapier. Dat is echt onnodige verspilling van middelen. Daarom hebben wij EVERWRAP ontwikkeld, als extra sterk inpakpapier, dat meerdere gebruikt kan worden. Je kunt hier meer over EVERWRAP lezen en over de kwaliteit van het product.

Daarnaast doen wij allerlei dingen om de CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden. Wij kijken geregeld naar hoe wij onze producten produceren, om zo nog duurzamer te kunnen worden. Je kunt hier meer lezen over de acties die wij ondernemen om zo duurzaam mogelijk te zijn.

FSC®
VISSEVASSE probeert altijd zo milieubewust te zijn, daarom worden onze kaarten en posters sinds het voorjaar 2018 gedrukt op Zweeds FSC gecertificeerd papier in Denemarken. Onze puzzels, kalenders, notitieboeken en andere producten van papier hebben een FSC-logo. Let op het FSC-logo bij ons FSC-gecertificeerde producten.

Het FSC merk geeft je de garantie, dat je onze producten met een goed geweten kunt kopen. De producten zijn gemaakt van materiaal uit FSC-gecertificeerde bossen, hergebruikt materiaal en andere gecontroleerde bronnen. Dit betekent dat o.a. een bosgebied hetzelfde blijft, generaties lang. En dat dieren en planten beschermt blijven en dat het werk in het bos op een fatsoenlijke manier wordt gedaan.
FSC is een globale non-profit organisatie, die focus hebben op het verantwoordelijk gebruiken van bossen van over de hele wereld. Als je FSC-product kiest, kies je voor een product dat past op de bossen op aarde. Als je meer wilt weten, bezoek dan www.fsc.org.

PRODUCTIE
Onze posters en kaarten worden gedrukt in Denemarken. Tijdens onze productie maken wij gebruik van milieuvriendelijk bleek en dit houdt o.a. dat er geen gifstoffen in zit. Wij hebben altijd onze focus op milieuvriendelijk papier gehad en daarom zijn al onze posters en kaarten dan ook gedrukt op milieuvriendelijk papier. Sinds het voorjaar van 2018 worden al onze posters gedrukt op FSC-gecertificeerd papier.

Het papier komt uit een fabriek die de milieustandaarden ISO 14001 en EMAS (Eco Management and Audit Scheme) gebruikt. Op deze manier verzekeren wij onszelf dat zij zich aan alle milieueisen houden en wij ons doel om zo duurzaam mogelijk te zijn kunnen behalen. Zij checken regelmatig zelf hoe zij de CO2 uitstoot zo laag mogelijk kunnen houden. Dit doen ze door het kijken naar de transport en het energieverbruik in de fabriek. De fabriek heeft één van de laagste emissiecijfers ter wereld en minimaal waterverbruik.

Onze lijsten worden gemaakt in Italië. Onze leverancier heeft focus op kwaliteit en milieu. Zij zijn lid van Sedex (Supplier Ethical Data Exchange) en zorgt voor goede werkomstandigheden voor al hun werknemers.

Onze andere producten, bijvoorbeeld spelletjes en notitieboeken, worden geproduceerd door een Belgische organisatie in China. Deze organisatie heeft milieu- en kwaliteitscontrole en goede werkomstandigheden hoog in het vaandel staan. Hun fabriek werkt met een ‘zero-waste’ fabriek en zijn CO2 neutraal.

Al onze producten zijn FSC-gecertificeerd en geproduceerd met bleek die de Europeese standaarden tegemoetkomen.

Het transport vanuit China gebeurt per schip en niet vliegtuig, om zo de CO2 uitstoot zo min mogelijk te houden.

EVERWRAP wordt in Denemarken met milieuvriendelijk bleek geproduceerd. De sheets komen uit Duitsland en zijn gemaakt van 100% chemicaliënvrij plastic. Het plastic zorgt ervoor dat het papier erg sterk is en niet snel zal slijten, dit betekent dat je het inpakpapier meerdere keren kunt gebruiken. EVERWARP zal geen giftige stoffen uitstoten mocht deze verbranden. EVERWRAP is non-toxic. De producten van EVERWRAP komen de Europese standaarden tegemoet.

VERPAKKING
Wij proberen het gebruik van verpakking rondom onze producten zoveel mogelijk te minimaliseren zonder dat dit ten koste gaat van de bescherming voor het product. Wij gebruiken over het algemeen alleen karton voor onze verzendingen. Bijna al het karton dat wij gebruiken is gerecycled materiaal. Er zijn hier echter wel enkele uitzonderingen op, aangezien onze dozen wel stabiel genoeg moeten zijn voor het transporteren van onze producten. Alle delen van onze verpakking kunnen worden hergebruikt. Wij bewaren al het karton dat wij toegestuurd krijgen, die wij bijvoorbeeld krijgen bij levering van onze waren, en gebruiken deze om onze producten naar onze verhandelaren te sturen. Wij gebruiken bubbelplastic om onze lijsten te beschermen.

ONS KANTOOR  
Bij ons op kantoor doen wij er alles aan om onze CO2 uitstoot te verminderen. Wij maken gebruiken van een catering die over het algemeen vegetarische lunch voorbereidt. Bij deze catering bestellen wij ook groente die bijna over datum is, zodat deze niet wordt weggegooid. Wij sorteren ons afval in het magazijn en op kantoor. Wij hebben rond de 54 planten op ons kantoor die ervoor zorgen dat we een goed binnenklimaat hebben. Al het printpapier dat wij gebruiken, voor bijvoorbeeld facturen, zijn FSC gecertificeerd. Al ons drukwerk, zoals bijvoorbeeld stickers en retourbonnen zijn milieuvriendelijk.

Je bent van harte welkom om ons ten alle tijden te contacteren met vragen over onze producten, verpakking e.d.