Over Vee Speers

Wij zijn trots op onze samenwerking met de Australische fotograaf, Vee Speers. Internationaal staat Speers bekend om haar kunstige en dromerige fotografie. Ondanks dat zij een Australische is, sluit haar stijl naadloos aan bij de minimalistische Scandinavische stijl.

Wie is Vee Speers?
Vee Speers werd in 1962 geboren in Australië. Tegenwoordig woont ze in het Franse Parijs en heeft ze tentoonstellingen over de hele wereld. Onlangs was haar werk te zien in The Sunday Times UK en Elle Decoration.

Wij hebben vier Vee Speers collecties

ViSSEVASSE heeft vier van Vee Speers haar unieke collecties in haar assortiment: ‘The Birthday Party’, ‘Thirteen’, ‘Botanica’ en ‘Bulletproof’.

In ‘The Birthday Party’ portretteert Vee Speers een groepje kinderen die een (denkbeeldig) verjaardagfeestje vieren. Door de foto’s te schieten op ooghoogte word je meegesleurd in hun wereld. Een wereld waarbij fantasie niet te onderscheiden is van de realiteit.

‘Thirteen’ vertelt het verhaal van een meisje dat transformeert in een jonge vrouw. Op de foto’s is Vee Speers haar eigen dochter te zien in haar dertiende levensjaar.

‘Botanica’ is een poëtische collectie van bloemen. Met de foto’s weet Vee Speers de persoonlijkheid van iedere bloem perfect te vertellen. De collectie symboliseert een rustmoment in een wereld waarbij alles voorbijraast. 

Voor ‘Bulletproof’ fotografeerde Vee Speers verschillende jonge mensen in hun kwetsbare tijd tussen kind zijn en volwassen worden. Ieder heeft een eigen wapen om de strijd aan te gaan – met zowel de buitenwereld als hun eigen demonen en emoties.