Zo maak je een posterwand

Het geeft een harmonische indruk als je posters en foto’s samen aan de wand hangt. Maar voordat je de eerste spijker in de muur slaat, is het een goed idee om een plan te hebben voor hoe je de posters wil ophangen. Hier heb je wat goede tips voor hoe je het beste een posterwand kunt maken. 

De posterwand is ongeveer 92 cm breed en 89 cm hoog (Incl. lijst en tussenruimte)

 - Ten eerste is het belangrijk dat je uitzoekt waar je de afbeeldingen wil hangen. Op een muur net boven je bank? Of op de gang? Of misschien wel bij de eettafel?

Op de posterwand: Kopenhagen Dronning Louises Brug, Denemarken Grote BeltsbrugDe Aarhus Haven, Kopenhagen Botanisk Have, Stockholm Vasabroen, Paris De Metro, Aarhus Stadhuis

De posterwand is ongeveer 107 cm breed en ca. 119 cm hoog

 - Bekijk of het door jou uitgekozen sjabloon past op de muur door deze op te meten. Zo kun je ook kun je kijken of je een combinatie kan maken van de verschillende posters.

Op de posterwand: Avondduik, ABC rose, Balloon Dream, Tivoli Nimb, The Birthday Party untitled#22

De posterwand is ongeveer 129 cm breed en 149 cm hoog

 - Gaan de afbeeldingen bijvoorbeeld boven de bank hangen? Dan is het belangrijk dat er een beetje ruimte is tussen de bank en de onderkant van de afbeelding. Je wil er voor zorgen dat je je hoofd niet stoot tegen de afbeelding als je op de bank zit.

Op de posterwand: Kopenhagen Langebro, Afternoon Thoughts, Kopenhagen Botanisk Have, Into The Woods, Liseleje Sunset

De posterwand is ongeveer 127 cm breed en 119 cm hoog

- Met betrekking tot de breedte van uw muur, kunt u de breedte van het meubilair gebruiken en de afbeeldingen op basis daarvan centreren.

Op de posterwand: De Kas, Tuinleven, Klaver bos groen, Good Luck, Growing Plants

De posterwand is ongeveer 147 cm breed en 119 cm hoog 

- Krijg een overzicht door de ingelijste door de afbeeldingen op de grond te liggen zoals je ze aan de muur wil hebben. Op deze manier kun je gemakkelijk aanpassingen doen en kijken wat de mogelijkheden zijn. Je zou als regel aan kunnen houden dat er een ruimte van 5 tot 15 cm tussen de lijsten moeten zijn als je posterwand 3 of meer afbeeldingen heeft. Maar als je muur groot is kun je hier natuurlijk van afwijken en grotere afstanden tussen de afbeeldingen hebben.

Op de posterwand: VW Camper, Tent With A View, Ocean View, Moonlight Moment, Tallerkensmækker groen

De posterwand is ongeveer 147 cm breed en 129 cm hoog

- Schep balans tussen rust voor het oog en het kiezen van het type materiaal van de lijst of de kleur.

Op de posterwandBadhuis Kustlijn, Balloon Dream, De Zwemmers, Tulpen mint, De Lantaarns

De posterwand is ongeveer 127 cm breed en 149 cm hoog

- Begin met het ophangen van de afbeelding die je in het midden wil hebben. Zodra je deze hebt hangen kun je de andere afbeeldingen hier om heen hangen.

Op de posterwand: After The Hike, Into The Woods, Norwegen De Atlantische Weg, Misty Morning 01, Bay, Tent With A View, Sakura, Ice Cream Lady

De posterwand is ongeveer 167 cm breed og 167 cm hoog

- Gebruik een waterpas om de afbeeldingen zo recht mogelijk op te hangen. Leg de waterpas bovenop de lijst die je net op hebt gehangen. Dan weet je zeker dat alle afbeeldingen recht hangen. Meet of de afbeeldingen loodrecht boven en naast elkaar hangen

Op de posterwand: Denemarken De Vuurtoren, Denemarken Grote Beltsbrug, Denemarken De Kleine BeltbrugDenemarken Boerderij, Denemarken De MastenDenemarken Badhuizen


De posterwand is ongeveer 187 cm breed en 149 cm hoog

- Gebruik een spijker met de juiste grootte kop, zodat deze de lijst kan dragen. Het beste is om de kop van de spijker naar boven uit te laten steken als je deze in de muur slaat.

Op de posterwand: ABC mint, 123, Skiing, The Diver, VW Kever, Dreaming, Bike with a flag

De posterwand is ongeveer 223 cm breed en 179 cm hoog

Op de posterwand: Tulpen mint, Skiing, Vespa, VW Kever, Love in a Bubble, Wining & Dining, De Visser, Balloon Dream, Racing Bicycle, De Zwemmers, Papaver Meringue, Sakura, De Lantaarns